Haku ammatilliselle II asteelle käynnissä

28.02.2023

Tampereen konservatoriossa voi suorittaa musiikkialan tai tanssialan perustutkinnon. Kevään 2023 hakulomakkeet ammatilliselle II asteelle ovat avoimena 21.2.-21.3.2023. 

Musiikkialan perustutkinnon koulutus Tampereen konservatoriossa on klassisen musiikin sisältöjen mukaista lukuunottamatta sähkökitaran ja sähköbasson opetusta, jotka toteutetaan instrumenteille tyypillisellä ohjelmistolla. 

Konservatoriossa opiskeltavat pääinstrumentit ovat klassinen laulu, piano, urut, harmonikka, klassinen kitara, sähkökitara, sähköbasso, kantele, harppu, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, nokkahuilu, oboe, klarinetti, fagotti, saksofoni, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, baritonitorvi, tuuba, lyömäsoittimet, rummut ja sähkömusiikki (sähköiset soittimet). 
Myös muiden kuin listalta löytyvien instrumenttien mahdollisuutta voi tiedustella apulaisrehtorilta.

Musiikin pääsykokeet 2023


Tanssialan perustutkinnon koulutuksessa kaikille yhteisiä opintoja ovat tanssitekniikat, taiteellinen työskentely, tanssivalmennus, produktiotyöskentely sekä erilaiset työelämätaidot. Tampereen konservatoriossa tanssitekniikoista painottuvat commercial dance ja nykytanssi, joiden lisäksi opiskellaan showtanssia ja balettia.

Tanssin pääsykokeet 2023