II asteen haku

19.04.2021

Koulutuksenjärjestäjät saavat julkaista valintojen tulokset hakijoille aikaisintaan 17.6.2021. Koulutukseen hyväksytyille lähetetään tieto sähköpostilla. Koulutukseen hyväksyttyjen nimet (julkaisuluvan antaneet) julkaistaan konservatorion nettisivulla.


Ammatillisen toisen asteen pääsykoekutsut on lähetetty. Musiikin osaamisalan kutsut on lähetetty kaikille lisälomakkeen täyttäneille ja tanssin kutsut kaikille 2. vaiheeseen valituille. Jos et ole saanut kutsua, ota yhteyttä opintotoimistoon, 050 3119581 tai pirkko.virta@tampereenkonservatorio.fi


Pääsykokeet järjestetään keväällä 2021 pääsääntöisesti etänä. Hakijoille lähetetään pääsykoekutsun mukana tarkemmat ohjeet.


Musiikkialan perustutkinnon koulutus Tampereen konservatoriossa on klassisen musiikin sisältöjen mukaista. Tutkinto antaa ammatilliset perusvalmiudet ja yleisen korkeakoulukelpoisuuden. 

    Musiikin opiskelijat valitaan valintakokeiden perusteella. Valintakokeissa menestyy niillä taidoilla ja tiedoilla, jotka vaaditaan musiikkiopiston perustason päättötodistuksen saamiseen.

    Tampereen konservatoriossa keskitytään klassisen musiikin koulutukseen.

    Tanssialan perustutkinto antaa ammatilliset perusvalmiudet ja yleisen korkeakoulukelpoisuuden. Jälkimmäisellä tarkoitetaan sitä, että tanssialan perustutkinnon suorittanut voi hakeutua jatkamaan opintoja esim. ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

    Kaikille yhteisiä opintoja ovat tanssitekniikat, taiteellinen työskentely, tanssivalmennus, produktiotyöskentely sekä erilaiset työelämätaidot. Tampereen konservatoriossa tanssitekniikoista painottuu nykytanssi, jonka lisäksi opiskellaan showtanssia ja balettia. 

    Kaikki peruskoulun suorittaneet voivat hakea tanssin koulutukseen. Yläikärajaa ei ole. Tanssin harrastustausta voi olla mistä lajista vain. Valinnoissa huomioidaan eri tanssilajeissa lahjakkaat hakijat.