Korona-seuranta

31.03.2021

Pääsiäistä edeltäneitä käytäntöjä jatketaan taiteen perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa 18.4.2021 saakka.

II asteella palataan lähiopetukseen 6.4. alkaen.

TIEDOTE OPETUSJÄRJESTELYISTÄ 18.3.-18.4.2021

MUSIIKKIOPISTO
  • Kaikki ryhmäopetus on etäopetuksessa. Opettajat ovat yhteydessä toteutusmuodoista.

• Yksilöopetus jatkuu lähiopetuksena.

• Orkesterien toiminta on tauolla kyseisen ajan.

• Konserttitoiminta on tauolla kyseisen ajan.

TANSSIOPISTO
  • Kaikki ryhmäopetus on etäopetuksessa.
  • Opettajat lähettävät Zoom-linkit tai mahdolliset korvaavat tehtävät oppilaille viimeistään opetuspäivänä.
  • Huom! Tanssitunteja ei ole ollenkaan 1.4.-6.4.!

MUSIIKIN VARHAISKASVATUS

• Kaikki ryhmäopetus on etäopetuksessa.
  • Opettajat lähettävät viikottain linkit eri ikätasojen leikkivideoihin.

TANSSIN VARHAISKASVATUS

TIEDOTE OPETUSJÄRJESTELYISTÄ AJALLA 8.-28.3.2021

Musiikin varhaiskasvatus

• lähiopetuksena

Tanssin varhaiskasvatus

• lähiopetuksena varhaiskasvatuksen ryhmät ja tanssin perus 1 -ryhmät

Musiikkiopisto

• musiikkitaitoryhmät lähiopetuksena
  • kaikki hahmo-ryhmät etäopetuksena
  • orkestereista Trombi, Myrsky, Minijouset ja Lapsijouset kuten tähän asti
  • kaikki muut orkesterit katkolla 8.-28.3.2021
  • laulukoulun vuosiluokkien 1-4 ryhmäopetus lähiopetuksena
  • kuorot kuten tähän asti
  • kamarimusiikissa alle 12-vuotiaiden kokoonpanot voidaan järjestää lähiopetuksena, muut kamarikokoonpanot ovat katkolla 8.-28.3.
  • instrumenttiopetus pääsääntöisesti lähiopetuksena, tapauskohtaisesti myös etäopetuksena
  • soolokonsertteja järjestetään (ei ulkopuolista yleisöä, osa tilaisuuksista striimataan)

Tanssiopisto

• Tanskarit, TaMu-ryhmät, alkeisryhmät & ja perus 1 -ryhmät jatkavat lähiopetuksessa.
  • muut ryhmät etänä 8.-28.3.2021

II aste

• pääsääntöisesti etäopetuksessa 8.3.-5.4.2021

TIEDOTE 25.2.2021

Valtioneuvoston tiedotustilaisuus 25.2.2021: koronavarotoimien tiukentaminen

Valtioneuvosto on tämänaamuisessa tiedotustilaisuudessa kertonut, että lähipäivinä Suomen todetaan olevan poikkeusolosuhteissa ja koronan leviämisalueet asetetaan kolmen viikon sulkuun 8.-28.3.2021; kyseistä kolmen viikon sulkua suositellaan myös koronan kiihtymisalueille, joihin Pirkanmaakin kuuluu. Konservatorion toiminalle sulku tarkoittaisi pääsääntöisesti etäopetukseen siirtymistä, mahdollisesti esim. ikäryhmittäin rajatuin poikkeuksin.

Konservatorion johtoryhmä odottaa nyt Pirkanmaan paikallisten viranomaisten linjauksia ja päätöksiä asiasta. Niiden perusteella päätetään opetuksen järjestämisestä 8.-28.3.2021 ja järjestelyistä tiedotetaan heti kun se on mahdollista. Todennäköisesti kestänee kuitenkin ensi viikon puolelle, ennen kuin yksityiskohtainen ohjeistus voidaan antaa, joten pyydämme teitä ystävällisesti tarkistamaan Wilman ja konservatorion nettisivujen tiedotteet asiasta ennen talvilomaviikon päättymistä ja lukuvuoden jatkumista 8.3.2021.

Rehtori

TIEDOTE 5.1.2021

Pirkanmaan koronanyrkki on 5.1.2021 tarkentanut koronatilanteen varotoimia ja päättänyt avata lasten ja nuorten harrastustoimintaa 11.1.2021 alkaen.

Konservatoriolla to-pe 7.-8.1.2021 jatketaan taiteen perusopetusta etäopetuksena kuten ennen joulua, mutta maanantaista 11.1.2021 alkaen siirrytään takaisin lähiopetukseen varotoimenpiteet ja alla mainitut järjestelyt huomioiden.

II asteen opetus jatkuu edelleen kuten ennen joulua lähtökohtaisesti lähiopetuksena varotoimenpiteet (mm. maskisuositus) huomioiden.

Konsertit ja esitykset perutaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan. AVI:n määräämä 10 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa tällä tietoa ainakin 17.1.2021 asti.

Musiikkiopisto ma 11.1.alkaen

• instrumenttiopetus toteutetaan lähiopetuksena
  • hahmo-opetus toteutetaan puolitettuina ryhminä kuten syksyllä, hahmo-ryhmän opettaja on yhteydessä oppilaisiin
  • orkesterit jaetaan harjoituksissa mahdollisuuksien mukaan pienempiin ryhmiin stemmaharjoituksiin
  • kuorot harjoittelevat puolitettuina ryhminä, Zoom - yhteys vuorokerroilla etänä oleviin oppilaisiin, opettaja on yhteydessä oppilaisiin
  • laulukoulun opetus toteutetaan laulukoulun opettajien joulukuussa ilmoittamalla tavalla lähiopetuksena
  • kamarimusiikki, ensemble, ooppera, lied toteutetaan korkeintaan 9 oppilaan ryhmänä, opettajat ohjeistavat ryhmiään

Musiikin varhaiskasvatus

(muskarit, soitinkaruselli, kuvismuskarit, tamu-ryhmät, musikantit)

• aloittavat lähiopetuksessa ma 11.1. alkaen toistaiseksi.
  • To-pe 7.-8.1. muskareissa ja musikanteissa ei ole opetusta, nämä tunnit siirretään pidettäväksi kevään aikana myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Tanssiopisto ja tanssin varhaiskasvatus

Opetus alkaa 7.1. ja 8.1. etäopetuksena aiempien suositusten mukaisesti.

Tanssiopiston opetus palaa lähiopetukseen ma 11.1. alkaen seuraavin rajoituksin:

• max. 9 oppilaan ryhmät ja kaikki varhaiskasvatuksen ryhmät kokoontuvat lukujärjestyksen mukaisesti lähiopetukseen
  • yli 9 oppilaan ryhmät puolitetaan, jolloin oppilas on tanssitunnilla paikalla joka toinen viikko ja joka toinen viikko hän osallistuu tunnille zoom-yhteyden välityksellä
  • ryhmän opettaja ilmoittaa yli 9 oppilaan ryhmille aikataulun, milloin oppilas on paikalla ja milloin osallistuu etänä

Nämä järjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. Konservatorion johtoryhmä seuraa Pirkanmaan koronaohjeistusta ja tiedottaa mahdollisista muutoksista.

Rehtori