Luovuutta politiikkaan

30.01.2023

Luovuutta politiikkaan-kampanjan avoin tempaus Kauppakeskus Ratinassa maanantaina 6.2.2023 klo 17-19

Seitsemän Tampereen seudun taiteen perusopetuksen toimijaa ovat kutsuneet alueen päättäjiä ja eduskuntavaaliehdokkaita tutustumaan taiteen perusopetukseen ja kokeilemaan eri taidelajeja kaikille avoimessa tilaisuudessa, joka järjestetään Kauppakeskus Ratinan tapahtuma-aukiolla maanantaina 6.2.2023 klo 17-19.

Luovuutta politiikkaan -kampanjan tavoitteena on tarjota päättäjille mahdollisuus osallistua kokemukselliseen tekemiseen lasten ja nuorten taideoppilaitoksissa, ja edistää päättäjien sekä oppilaitosten henkilöstön ja oppilaiden välistä vuoropuhelua.

Kauppakeskus Ratinan tilaisuudessa ohjelmassa on taiteen perusopetuksen oppilaiden ja opettajien työpajoja, lyhyitä esityksiä, avoimia harjoituksia ja soitinkokeiluja.

Tilaisuudessa haastatellaan taideoppilaitosten nuorten toimesta ehdokkaita, jotka ovat ehdolla eduskuntaan Pirkanmaan vaalipiiristä. Mukaan ovat jo ilmoittautuneet Sonja Hietaranta (kok.), Mia Joki (kd.), Pauli Kiuru (kok.), Pia Nordström (kok.), Jouni Ovaska (kesk.), Ninni Pehkonen (vihr.), Marika Puolimatka (ps.), Arto Satonen (kok.) ja Katri Virkkunen (kok.). Mukaan toivotaan lisää aktiivisia eduskuntavaaliehdokkaita. Myös yleisöllä on mahdollisuus ottaa osaa taidekokeiluihin.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Pirkanmaan musiikkiopisto, Sara Hildén -akatemia, Sorin Sirkus, Suomen Teatteriopisto, Tampereen konservatorio ja Tampereen seudun työväenopisto sekä Kauppakeskus Ratina.

Tilaisuus on kaikille avoin ja tervetulleita ovat myös tiedostusvälineiden edustajat ja tietenkin eri puolueiden eduskuntavaaliehdokkaat.

Valtakunnallisen Luovuutta politiikkaan -viikon koordinoinnista vastaavat Taiteen perusopetusliitto jäsenjärjestöineen yhdessä Suomen konservatorioliiton kanssa. Liitot edustavat lähes 300 eri taiteenalojen oppilaitosta eri puolilla maata.

Eduskuntavaaliehdokkaiden ilmoittautumiset: 
Reija Iso-Mustajärvi, Suomen Teatteriopisto, etunimi.sukunimi@suomenteatteriopisto.fi