Tutustu opettajiin tarkemmin:

Aarrevaara, Jani  -  PIANO

Jani Aarrevaara on opiskellut Würzburgin musiikkikorkeakoulussa Saksassa pianonsoiton solistisella linjalla. Hän suoritti diplomitutkinnon vuonna 1999 prof. Marta Sosińskan ja Konzertdiplom-jatkotutkinnon vuonna 2003 prof. Erich Appelin johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan mestarikursseilla opettajinaan mm. Ludwig Hoffmann, Detlef Kraus ja Matti Raekallio.

Jani Aarrevaara on työskennellyt Tampereen konservatorion pianonsoiton lehtorina vuodesta 2013 lähtien. Hän on myös toiminut lied-seminaarin opettajana II asteella. Ennen työskentelyään Tampereella Aarrevaara opetti pianonsoittoa sekä lied- ja kamarimusiikkia saksalaisissa ja suomalaisissa musiikkiopistoissa, viimeksi pianonsoiton lehtorina Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa.

Jani Aarrevaara on saavuttanut palkintosijan Leevi Madetoja -pianokilpailussa, Kilin pianokilpailussa Ruotsissa ja IBLA Grand Prize -pianokilpailussa Italiassa (2004). IBLA-säätiö myös kutsui hänet Yhdysvaltoihin palkinnonsaajien konserttikiertueelle, joka päättyi esiintymiseen Carnegie Hall -konserttitalossa New Yorkissa. Vuonna 2001 hän voitti korkeakoulunsa parhaalle ulkomaiselle opiskelijalle myönnettävän DAAD-palkinnon.

Viime vuosina Jani Aarrevaara on esiintynyt etenkin vaihtelevin kamarimusiikki- ja lied-kokoonpanoin. Hän on esiintynyt eri musiikkijuhlilla Suomessa ja Saksassa ja osallistunut cd-produktioihin. Hän soittaa niin klassis-romanttista ohjelmistoa kuin aikamme musiikkiakin.

Jani Aarrevaara on toiminut päätoimisesti pianopedagogina yli 15 vuoden ajan. Hän on valmentanut useita pianonsoiton opiskelijoita ammattiopintoihin ja hänen oppilaitaan on palkittu eri piano- ja kamarimusiikkikilpailuissa, esimerkiksi Pirkanmaan pianokilpailussa, Pianoaura-pianokilpailussa ja Nürnbergin kansallisessa pianokilpailussa Saksassa. Hän on toiminut myös pianokilpailun arviointilautakunnan jäsenenä.

Jani Aarrevaara on kirjoittanut artikkeleita musiikkialan ja pianopedagogiikan ammattilehdistöön. Hän on toiminut luottamustehtävissä musiikkifestivaalityön parissa. Aarrevaaralla on ollut vastuutehtäviä eri musiikkioppilaitosproduktioissa ja konserttisarjojen tuottajana. Hän on toiminut Suomen Pianopedagogit ry:n hallituksessa ja Tampereen Pianoseura ry:n hallituksen puheenjohtajana.


Hautamäki-Hänninen, Annika  - PIANO

Päijät-Hämeen konservatorion Musiikkileikkikoulunopettajan tutkinto (1993)
Lahden ammattikorkeakoulututkinto Musiikkipedagogi AMK suunta Varhaisiän musiikkikasvatus (2007)
Jyväskylän ammattikorkeakoulun Varhaisiän musiikkikasvatuksen erikoistumisopinnot (2013)
Orff-Schulwerk Forum Salzburgin hyväksymät Orff-kurssit sekä lopputyöseminaari (2017)
Taideyliopiston ja Tampereen kesäyliopiston Projekti: Varhaisiän musiikkikasvatus (2020)
sekä lukuisia lyhyempiä kursseja ja seminaareja


Hoisko, Maija 

Maija Hoisko on tanssintekijä; koreografi ja pedagogi.

Hoisko on työskennellyt tanssin kentällä vuodesta 1997, useaan otteeseen valtion taiteilija-apurahalla. Tanssin opettamisen hän aloitti vuonna 1999. Tampereen konservatoriossa hän opettanut vuodesta 2012 nykytanssia sekä taiteellista työskentelyä. Lisäksi hän on valmistanut säännöllisesti teoksia tanssin ammattiopiskelijoille.

Taiteellis-pedagogisen työn lisäksi Hoisko on vaikuttanut pitkään tanssin aluekeskustoiminnassa sekä toimii määräaikaisesti Pirkanmaan taidetoimikunnan jäsenenä vuodesta 2021.

Hoisko on valmistunut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta koreografiksi ja myöhemmin pedagogiksi. 


Mustakallio, Antti

Antti Mustakallio valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi tammikuussa 2010. Orkesterimuusikkona hän on soittanut konsertteja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa, Pori Sinfonietassa sekä Joensuun ja Mikkelin kaupunginorkestereissa. Mustakallio on opettanut oboensoittoa Tampereen konservatoriossa vuodesta 2013 lähtien. Opetustyönsä ohella hän konsertoi nykyisin toisinaan Soli Deo Gloria-kamariorkesterin tai Suomalaisten puhallinsinfonikkojen (FSWP) kanssa.Klikkaa tästä ja aloita kirjoittamaan. Nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate.


Tuomi, Janne

Janne Tuomi on opiskellut Tampereen konservatoriossa, Carl Nielsen -akatemiassa Tanskassa sekä Pirkanmaan ja Tampereen ammattikorkeakouluissa. Hän on lyömäsoittajana monissa kokoonpanoissa kuten lyömäsoitinyhtye Osuma Ensemble ja jazztrio Hot Heros. Hän on esiintynyt lukuisien eri yhtyeiden ja orkestereiden kanssa mm. Zagros, Uusinta, defunensemble, Lapin kamariorkesteri, Avanti!, John Zorn Cobra, Wadada Leo Smith & Tumo, triona Maya Homburgerin ja Barry Guyn kanssa sekä useissa suomalaisissa sinfoniaorkestereissa. Tuomi on ollut solistina Osuma Ensemblen kanssa Tampere Filharmoniassa ja Pori sinfoniettassa ja toiminut patarumpujen/lyömäsoittimien äänenjohtajana Jyväskylä sinfoniassa. Tuomi on esiintynyt ympäri maailmaa lukemattomien eri kokoonpanojen kanssa, mm. New York, London Jazz Festival, Berliini, Toronto, Los Angeles, Moskova, Pietari, Huddersfield Contemporary Music Festival HCMF, Kuhmon Kamarimusiikki, Viitasaaren Musiikin Aika, Tampere Jazz Happening, Pori Jazz, Raahen Rantajatsit sekä kiertueella Itä-Siperiassa. Hänellä on ollut soolokonsertteja mm. Tampere Biennale festivaaleilla sekä Tulkinnanvaraista -konserttisarjassa Helsingissä. Lisäksi hän on säveltänyt ja improvisoinut musiikkia teatteri- ja tanssiesityksiin. Tuomi on soittajana mukana yli viidelläkymmenellä levyllä, mm. kolme lyömäsoitinsoololevyä. Osuma Ensemblen levy lyömäsoitinsolisti She-e Wu:n kanssa ilmestyi vuonna 2018.

Tällä hetkellä Tuomi toimii lyömäsoittimien ja improvisaation opettajana Tampereen konservatoriossa ja TAMKin musiikin koulutuksessa sekä freelancer-muusikkona.


Vahervuo, Sini

Nokkahuilisti ja traversisti Sini Vahervuo on kysytty solisti ja kamarimuusikko. Vahervuo konsertoi aktiivisesti erilaisissa vanhan musiikin kokoonpanoissa kuten barokkiorkesteri Ensemble Nylandiassa (joht. Matias Häkkinen), renessanssinokkahuiluyhtye Q Consortissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa ja Espoon Barokissa.
Vahervuo on konsertoinut Euroopassa, Kanadassa, Japanissa ja useilla festivaaleilla ympäri Suomen (mm. Aurore Renenssassimusiiikkijuhlat, BarokkiKuopio, Helsingin Juhlaviikot, Helsingin Urkukesä, Urkuyö ja Aaria, Oulun vanha musiikki, Vanhassa vara parempi) sekä mm. Korvissa soi ja Café Barock -konserttisarjoissa ja suunnitellut useita konserttikokonaisuuksia kuten Kauneimmat barokkijoulut-konseptin.

Vahervuo on kantaesittänyt kamarimusiikkiteoksia mm. säveltäjiltä Itzam Zapata, Gustav Nyström ja Kirmo Lintinen. Vuoden 2018 Vahervuo työskenteli osittaisella Koneen säätiön apurahalla feministisessä neo-burleskia ja Neitsyt Marialle sävellettyä varhaisbarokin ohjelmistoa yhdistelevässä projektissa Ave virgo, ave vos. Taiteilijaresidenssissä hän on työskennellyt Pariisin Cité des Arts'ssa (2016-2017) sekä Italiassa Piccolo Accademia di Montisissa Toscanassa (2012, 2013, 2015) yksin ja duokokoonpanolla cembalistiaviomiehensä Matias Häkkisen kanssa.

Vahervuo opettaa tällä hetkellä nokkahuilunsoittoa, kamarimusiikkia ja nokkahuilupedagogiikkaa Tampereen Ammattikorkeakoulussa, Lahden ja Tampereen konservatorioilla, Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja vanhan musiikin kursseilla. Kustannusyhtiö Aviador julkaisi lokakuussa 2018 Vahervuon kirjoittaman nokkahuilun alkeisoppikirjan "Pieni nokkahuilukirja - Nokkisalkeet kaikenikäisille".
Musiikin maisteriksi Vahervuo on valmistunut Sibelius-Akatemialta, jossa hän opiskeli vanhan musiikin aineryhmässä nokkahuilua ja traversoa opettajinaan Petra Aminoff, Rabbe Forsman ja Jari S. Puhakka. Muusikon AMK-tutkinnon Vahervuo teki Ammattikorkeakoulu Metropolian vanhan musiikin koulutusohjelmassa opettajanaan Pauliina Fred pääaineessaan traversossa.

Vanhan musiikin marginaalisoittimien asemaa Suomen kulttuurikentällä Vahervuo edistää konsertoinnin ja opettamisen lisäksi myös mm. tuottaen Suomen Café Barock -konserttisarjoja sekä toimien Suomen nokkahuiluseuran hallituksessa.