Annaleena Ilveskivi

Huilunsoiton lehtori Annaleena Ilveskivi on syntynyt vuonna 1968 Inarissa. Perheen muutettua myöhemmin Sodankylään alkoivat musiikkiharrastukset, pianon- ja nokkahuilunsoitto, innostavan musiikinopettaja Jouko Tekoniemen johdolla. Odotettu poikkihuilunsoitto alkoi syksyllä 1980 Kemissä Länsi-Pohjan musiikkiopistossa.

Ammattiopinnot aluksi Keski-Pohjanmaan konservatoriossa sekä sittemmin Helsingin konservatoriossa johtivat vuonna 1990 opiskeluihin Sibelius-Akatemian solistiselle osastolle. Keväällä 1996 hän valmistui musiikin maisteriksi ja suoritti siihen kuuluvan huilunsoiton A-kurssin (diplomi) korkein erinomaisin arvosanoin professori Mikael Helasvuon johdolla. Opintoja on täydennetty koti- ja ulkomaisilla mestarikurssilla sekä laulun ja traversohuilun opinnoilla. Kilpailukokemusta on kansainvälisen Kuhlau-huilukilpailun duosarjan semifinaalipaikasta vuonna 1992.

Annaleena on haaveillut jo nuoresta huilunsoiton opettajan ammatista ja saikin 15-vuotiaana ensimmäiset sivutoimiset opettajapestinsä Tervolan kansalaisopistosta sekä myöhemmin Länsi-Pohjan musiikkiopistosta. Koko opiskeluajan hän toimi opetustehtävissä, mm Sibelius-Akatemian opiskelujen ohella tuntiopettajana aluksi Hyvinkään musiikkiopistossa ja joulukuusta 1992 alkaen yhtäjaksoisesti Tampereen konservatoriossa. Orkesterimuusikon kokemusta on kartuttanut huilun äänenjohtajan viransijaisuus Vaasan kaupunginorkesterissa, sijaisuus Pohjanmaa-kvintetissä Seinäjoella ja lyhemmät pestit orkesterimuusikkona Helsingissä ja Tampereella. Toimenhaltijana Tampereen konservatoriossa Annaleena on ollut vuodesta 2000. Hän toimii myös Tamk Musiikin huilupedagogiikan tuntiopettajana ja on hoitanut tätä vastuualuetta ammattikorkeakoulun perustamisesta alkaen.

Annaleenan mielestä opettajana olemisessa upeinta on se, että jokainen oppilas on tilaisuus kehittyä opettajana eikä opettajasta tule onneksi valmista koskaan vaan aina oppii itsekin lisää. Hän kokee myös olevansa etuoikeutettu saadessaan työskennellä pitkäjänteisesti lahjakkaiden lasten ja nuorten kanssa ja toivoo, että jokaiselle oppilaalle syntyisi elinikäinen into nauttia ja iloita musiikista paitsi itse musisoiden, myös toisten musisointia kuunnellen.

Lounasmusiikkikonsertti 5.5.2021

Annaleena Ilveskivi, huilu

Ulla-Maria Pöyhtäri, huilu
Annika Hautamäki-Hänninen, piano