TANSSIVA-opinnot

Sinä motivoitunut oppija ja uuttera tanssija:

Haluatko kehittää taitojasi tanssissa? Haluatko jatkaa harrastusta tavoitteellisessa ja innostavassa seurassa? Oletko ajatellut tulevaisuutta tanssijana, koreografina ja/tai tanssinopettajana?

Tampereen konservatorion tanssin valmennusvuoden opinnot eli TANSSIVA-opinnot saattavat olla juuri se ponnahduslauta, jonka avulla pääset eteenpäin tanssin ammattiopintojen pariin. Voit myös jatkaa tanssin harrastamista konservatorion tiiviissä tanssiyhteisössä TANSSIVA-opinnoissa, vaikka tavoitteenasi eivät olisikaan tanssin ammattiopinnot.

TANSSIVA-opinnoissa opiskelet valintasi mukaan jazzia, balettia tai nykytanssia juuri sinulle valitussa ryhmässä kokeneiden ja ammattitaitoisten tanssipedagogien ohjauksessa. Voit valita myös useamman lajin.

Kaudella 2024-2025 tanssiryhmätoiminnan esiintymispotentiaaliin panostetaan entistäkin enemmän. Opintoihin kuuluu myös perehtyminen tanssin oheisharjoitteluun sekä mahdollisuus työstää ja esittää omia koreografioita.

Opinnot toteutuvat ilta- ja viikonloppuopetuksena ja ne ovat maksullisia. Opintoihin on pääsykoe.

Tanssiva-oppilaaksi voidaan valita hakija, joka on vähintään yhdessä tanssilajissa edistyneet-tasolla, valitsee opintoja vähintään 180 min/vko sekä sitoutuu valitsemassaan laajuudessa tanssiryhmä- ja tanssivalmennustoimintaan. Edistynyt-taso tässä tapauksessa on suoritetut tanssinperusopinnot tai vastaava taso.

Jos opintoja valitsee vähemmän kuin 180 min/vko tai ei halua osallistua tanssivalmennus- ja tanssiryhmätoimintaan, voi hakea ulkopuolisen opiskelijan paikkaa edistyneiden ryhmään. (Nämä paikat täytetään syksyllä.)

Kautena 2024-2025 nykytanssin ja jazzin ryhmä on yhdistetty. Molempia lajeja 1 x 90 min /vk.