Tanssinopettajat 2022-2023

Russell Adamson

Russell on kouluttautunut The Placen London Contemporary Dance Schoolissa ja useiden kansainvälisesti tunnettujen opettajien ja koreografien johdolla Englannissa ja Yhdysvalloissa. Russell on opettanut Tampereen konservatoriossa vuodesta 2007 tanssin ammattiopiskelijoita ja 2013 alkaen myös tanssiopistolaisia. Russell tunnetaan fyysisenä tanssijana ja opettajana, joka on myös tehnyt useita koreografioita Suomessa ja ulkomailla.

Camilla Björklund

Camilla Björklund on valmistunut tanssiopettajaksi (AMK) sekä liikunnanohjaajaksi (AMK).

Camilla on alun perin Keravan tanssiopiston kasvatti, joka on aina tiennyt haluavansa työskennellä tanssin parissa ja omien tanssinopettajien kannustus sai hänet opiskelemaan tanssia. Hän lähti opiskelemaan tanssia Kuopioon, Savonia-ammattikorkeakouluun, josta tanssiopettajaopinnot veivät Camillan myös vaihto-opiskelijana Tukholman Tanssi- ja sirkuskorkeakouluun (DOCH). Camillalle tanssissa on tärkeää vahva, fyysinen ja kokonaisvaltainen kehonkäyttö sekä samalla kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tanssitaitojen hiomisen lisäksi hän kokee tärkeäksi tanssinharrastuksen tarjoamien sosiaalisten suhteiden vaalimisen. Camilla haluaakin tukea tanssinharrastajan kasvua kohti persoonallista omaa itseään niin tanssijana kuin ihmisenäkin. Hänen tunneillaan on hyväksyvä ja kannustava ilmapiiri. Kannustuksen kautta Camilla haastaa oppilaitaan kehittymään jatkuvasti osaavammiksi tanssijoiksi.

Briana Lenick

Koulutukseltaan tanssinopettaja AMK.
Briana on tehnyt tanssinopettajan sijaisena töitä satunnaisesti vuodesta 2017 lähtien ja valmistunut Turun Ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi vuonna 2021.
Briana on tanssinut useita tanssilajeja lapsesta asti. Pisimpään hän on tanssinut balettia, nykytanssia ja jazz-tanssia. Hän on osallistunut tanssin kesäkursseille sekä Suomessa että ulkomailla. Briana oli vaihto-oppilaana koulutuksensa aikana Slovakiassa, Bratislavassa. Briana on myös toiminut esiintyjänä ja tanssijana musikaaleissa ja tanssiteoksissa.  


Laura Mäkelä

Laura Mäkelä on tamperelainen tanssin alan ammattilainen. Hän on opiskellut Amsterdamissa (School for New Dance Development) ja täydentänyt opintojaan vuosien varrella mm. Teatterikorkeakoulun järjestämässä täydennyskoulutuksessa sekä Avoimen yliopiston järjestämissä opinnoissa. Hänellä on myös Sote-alan koulutus vammaistyön koulutusohjelmasta.

Laura on työskennellyt tanssijana sekä tanssiteatteri MD:ssä että tanssin vapaalla kentällä ja tehnyt useita omia teoksia. Nykytanssin opettajana hänellä on yli 20 vuoden kokemus eri tanssikouluissa Tampereella. Tämän lisäksi Laura on ohjannut työpajoja ja ollut opettajana kursseilla ympäri Suomea.

Laura perehtyi v. 2016 yhteisötanssin perusteisiin kokeneen yhteisötanssin opettajan Marjo Hämäläisen opissa. Tämän myötä Laura on työskennellyt tanssin opettajana myös ikäihmisten, muistisairaiden ja erityistä tukea tarvitsevien yhteisöissä.

Petra Porspakka

Koulutukseltaan tanssinopettaja AMK. Toiminut Tampereella päätoimisena tanssinopettajana vuodesta 2005 ja akatemian opettajana vuodesta 2013. Petra opettaa tanssiopistossa balettia ja nykytanssia. Lisäksi hän opettaa balettia konservatorion tanssin ammattiopiskelijoille. Petra on tanssinut useissa tanssiteoksissa ja musikaaleissa sekä tehnyt menestyksekkäästi koreografioita oppilasryhmilleen.

Janita Rannisto

Koulutukseltaan tanssinopettaja AMK ja fysioterapeutti AMK. Toiminut Tampereen konservatorion tanssinopettajana vuodesta 2010. Janita opettaa tanssiopistossa jazz/popia ja kehonhuoltoa. Lisäksi Janita vastaa tanssin ammattiopiskelijoiden tanssivalmennuksesta. Janita on toiminut myös vuosia tanssijana Hot Club -showtanssiryhmässä.