Kuorot

Tampereen konservatoriossa toimii Lapsi- ja nuorisokuoro yli 9-vuotiaille ja kuorovalmennusryhmä 6-8-vuotiaille.

Kuorotoiminta on avointa kaikille eli kuoroon voi tulla, vaikkei opiskelisi konservatoriolla. Kuorot ovat maksuttomia. Konservatorion oppilaat voivat liittyä kuoroon, vaikka soittaisivat myös orkesterissa.

Esiintymisiä ja konsertteja järjestetään kerran lukukaudessa. Kuorot ovat esiintyneet myös Tampereen Musiikkiakatemian yhteisessä joulukonsertissa. Mahdollisuuksien mukaan kuorot osallistuvat myös muihin yhteisprojekteihin. Viime vuosina kuorot ovat toteuttaneet Yö kirjastossa -konsertin ja avaruusaiheisen konsertin.

Kuorot harjoittelevat viikottain konservatorion kamarimusiikkisalissa. Kahdesti lukukaudessa pidetään myös molempien kuorojen yhteisharjoitukset. Lukuvuoden aikana pyritään järjestämään kuoroleiri. Kuorolainen voi halutessaan osallistua konservatorion musiikin perusteiden opetukseen, mikäli ryhmissä on syksyllä paikkoja on. Tämä opetus maksaa 100 € lukukaudessa. Musiikin perusteiden opetukseen osallistumisesta voi kysyä tarkemmin opintotoimistosta. 

Kuoronjohtaja Kaisa Tienvieri kuuntelee lapsi- ja nuorisokuorolaisten äänialan lukuvuoden alussa, jotta laulaja voidaan sijoittaa oikeaan stemmaan. Varsinaista pääsykoetta kuoroon ei siis ole. Kuorovalmennuksessa äänialan kuuntelemista ei järjestetä.

Kuoroihin ilmoittaudutaan 30.8.2021 mennessä: https://konservatorio.inschool.fi/browsecourses 

Kuoroon voi tulla myös kesken lukuvuoden. Tällöin voi ilmoittautua mukaan soittamalla opintotoimistoon 050 311 9580.

Kuorot aloittavat kautensa 24.8.2021.

Katso kuoron 

Kuorovalmennus (6 - 8-vuotiaille) - tiistaisin klo 17.45-18.30

Kuorovalmennuksessa tutustutaan omaan ääneen ja kuorossa toimimiseen sekä harjoitellaan esiintymisen perustaitoja.

Lapsi- ja nuorisokuoro (9 - 19-vuotiaille) - tiistaisin klo 16.15-17.45

Lapsi- ja nuorisokuorossa lauletaan moniäänistä ohjelmistoa laidasta laitaan, klassisesta rytmimusiikkiin ja elokuvasävelmistä lastenlauluihin.

Tarkemmat kysymykset: kaisa.tienvieri@gmail.com tai 050 3590 522