Kuorot

Tampereen konservatoriossa toimii kaksi kuoroa, Solisee ja Pisaroi

Solisee (entinen lapsi- ja nuorisokuoro) on tarkoitettu yli 9-vuotiaille laulajille ja Pisaroi (entinen kuorovalmennus) 6-8-vuotiaille.

Kuorotoiminta on avointa kaikille eli kuoroon voi tulla, vaikkei opiskelisi konservatoriolla. Konservatorion oppilaat voivat liittyä kuoroon, vaikka soittaisivat myös orkesterissa. Kuorot ovat maksuttomia.

Esiintymisiä ja konsertteja järjestetään lukukaudessa 1-2. Mahdollisuuksien mukaan kuorot osallistuvat myös muihin yhteisprojekteihin. Viime vuosina kuorot ovat toteuttaneet Yö kirjastossa -konsertin, Tuuli-aiheisten laulujen kevätkonsertin ja yhteisen joulukonsertin Ihanaiset-naisyhtyeen kanssa sekä osallistuneet Taiteen perusopetuksen yhteiseen suurprojektiin.

Kuorot harjoittelevat viikoittain konservatoriolla. Syyskaudella järjestetään kuoroleiri. Lukuvuoden aikana pidetään molempien kuorojen yhteisharjoituksia. Kuorolainen voi halutessaan osallistua konservatorion musiikin perusteiden opetukseen, mikäli ryhmissä on syksyllä paikkoja. Tämä opetus maksaa 100 € lukukaudessa. Musiikin perusteiden opetukseen osallistumisesta voi kysyä tarkemmin opintotoimistosta.

Kuoronjohtaja Kaisa Tienvieri kuuntelee Solisee-kuoron laulajien äänialan lukuvuoden alussa, jotta laulaja voidaan sijoittaa oikeaan stemmaan. Varsinaista pääsykoetta kuoroon ei ole. Pisaroi-kuorolaisille äänialan kuuntelemista ei järjestetä.

Kuoroon voi tulla myös kesken lukuvuoden. Tällöin voi ilmoittautua mukaan soittamalla opintotoimistoon 050 311 9580 tai lähettämällä viestin opintotoimisto@tampereenkonservatorio. 
HUOM: Pisaroi-kuoroon ei mahdu enää uusia kuorolaisia.

Kuorot aloittavat kautensa 30.8.2022. Syyskausi päättyy joulukonserttiin 29.11.2022. 
Kevätkausi alkaa 17.1.2023 ja päättyy konserttiin 23.5.2023.

Kuoroleiri järjestetään 1.10.2022 klo 10-14. Tarkemmat tiedot kauden alettua.

PISAROI (6 - 8-vuotiaille) - tiistaisin klo 17.45-18.45
- KUORO ON TÄYNNÄ -

Valmentavassa Pisaroi-kuorossa tutustutaan omaan ääneen ja kuorossa toimimiseen sekä harjoitellaan esiintymisen perustaitoja.  

SOLISEE (9 - 19-vuotiaille) - tiistaisin klo 16.15-17.45

Solisee-kuorossa lauletaan moniäänistä ohjelmistoa laidasta laitaan, klassisesta rytmimusiikkiin ja elokuvasävelmistä lastenlauluihin.

Tarkemmat kysymykset: 
kaisa.tienvieri@gmail.com tai 050 3590 522