Kirjasto

Tampereen konservatorion kirjasto on suljettu kesäkauden aikana 7.6. - 18.8.2024 välisenä aikana.

Kirjaston aukioloajat:

Ma  14:00 - 18:00

Ti    11:30 - 15:30

Ke   14:00 - 18:00

To   11:30 - 15:30 

Pe    SULJETTU


Kirjastonhoitaja Heikki Kokko

Asiakaspalvelu 040 8441233

Sähköposti: kirjasto@tampereenkonservatorio.fi

Tampereen konservatorion verkkokirjasto

Tampereen konservatorion kirjaston kirjastokorttihakemus


Katu- ja postiosoite:

Tampereen konservatorion kirjasto
F.E. Sillanpään katu 9
33230 Tampere

Kirjaston käyttösäännöt

Tampereen konservatorio tuottaa itse oppilaitoksen kirjastopalvelut. Tampereen konservatorion kirjasto ei lukeudu Tampereen kaupungin tuottamiin kirjastopalveluihin eikä muiden oppilaitosten kirjastoihin. Tampereen konservatorion kirjaston asiakkaaksi voi hakea myös oppilaitoksen ulkopuolinen täysi-ikäinen asiakas sitouduttuaan noudattamaan tässä esitettyjä käyttösääntöjä.

Tampereen konservatorion oppilaiden ja henkilökunnan osalta kirjaston asiakasrekisteriin tallennetaan nimi, sähköpostiosoite, syntymäpäivä sekä kirjastokortin numero. Oppilaitoksen ulkopuolisten asiakkaiden osalta kirjaston asiakasrekisteriin tallennetaan edellä mainittujen tietojen lisäksi henkilötunnus, osoitetiedot sekä puhelinnumero.

Asiakastiedot poistetaan kirjaston asiakasrekisteristä, mikäli asiakastapahtumia ei ole ollut kolmeen vuoteen. Kirjaston asiakkuutta voi hakea myöhemmin uudelleen.

Lainaus 

Kirjaston aineiston lainaus tapahtuu asiakastietoihin rekisteröidyllä kirjastokortilla (Esim. PIKI-kirjastokortti). Kirjaston käyttöoikeutta haetaan verkkolomakkeella tai palauttamalla tulostettu ja allekirjoitettu lomake kirjaston asiakaspalveluun. Lainaaja on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta.  Alle 15-vuotiaan holhooja vastaa lapselle lainatusta aineistosta.

Laina-ajat ja palautus

Kirjaston aineiston laina-aika on 28 vuorokautta lukuun ottamatta käsikirjaston niteitä sekä lehtiä, joita ei lainata.      

Asiakas saa sähköpostiinsa muistutuksen lainasta 3 päivää ennen eräpäivää. Erääntyneistä lainoista tulee ilmoitus sähköpostilla. Kirjasto ei vastaa sähköpostin perille menemisen teknisistä ongelmista. On asiakkaan vastuulla ilmoittaa muuttuneista yhteystiedoista viipymättä kirjastoon.

Tampereen konservatorion kirjaston lainat tulee palauttaa ainoastaan konservatorion kirjaston asiakaspalveluun tai kirjaston ollessa suljettuna palautuslaatikkoon.


Lainojen uusiminen

Varaamattomia lainoja voi uusia näyttämättä aineistoa korkeintaan 10 kertaa, minkä jälkeen aineisto on palautettava tai lainattava uudelleen kirjaston asiakaspalvelussa näyttämällä aineisto paikan päällä. Mikäli lainattuun aineistoon kohdistuu varaus, ei sitä voida uusia, ja laina tulee palauttaa viimeistään eräpäivänä kirjastoon. 

Lainojen uusiminen tapahtuu verkkokirjaston kautta tai sähköpostitse. Käyttäjätunnuksenasi verkkokirjastoon toimii Tampereen konservatorion kirjaston asiakastietoihin rekisteröity sähköpostiosoitteesi tai kirjastokortin numero (Huom! Axiell-viivakoodeissa ilman kahta viimeistä merkkiä).


Saat tilattua itsellesi salasanan sähköpostiisi painamalla "salasana unohtunut" -painiketta.   Salasanan saapumisessa saattaa kestää 5-15 minuuttia ja kannattaa tarkastaa myös sähköpostin roskaposti-kansio, jonne järjestelmän lähettämä viesti saattaa virheellisesti päätyä.

Kun olet kirjautunut verkkokirjastoon, klikkaa lainaajan nimeä oikeasta yläkulmasta -> klikkaa "lainat" -välilehteä -> klikkaa "uusi" kunkin lainan kohdalla, jonka haluat uusia. 

Joskus verkkokirjasto saattaa pyytää sisäänkirjautumista kahteen kertaan, mutta tämä on ohjelmiston tiedossa oleva ominaisuus.

Myöhästymismaksu eräpäivän jälkeen palautetuista lainoista 

  • Eräpäivän jälkeen palautetuista lainoista peritään kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä asiakkailta 0,10 e /laina/päivä heti eräpäivän jälkeisestä päivästä lähtien. 
  • Myöhästymismaksut kerääntyvät asiakkaan tietoihin. Myöhästymismaksujen maksimimäärä on 10 euroa/laina. 
  •  Vahingoittuneen tai kadonneen aineiston on asiakas velvollinen korvaamaan samalla tai vastaavalla aineistolla tai maksamalla kirjaston määräämä korvaushinta. Saatavilla olevan aineiston kohdalla korvaushinta on vallitseva toimittajan ohjehinta. Loppuunmyydyn aineiston korvaushinta on vähintään 35 euroa riippuen kuitenkin aineiston arvioidusta arvosta. 
  •  Kirjasto ei vastaanota osittaisia palautuksia aineistosta, joihin kuuluu liitteitä. Esimerkiksi nuottiaineistossa, johon sisältyy säestysnuotti ja erillinen stemma, tulee kaikki aineisto palauttaa, ennen kun palautus voidaan hyväksyä. 

Lainausoikeuden menettäminen 

Kirjaston lainausoikeuden menettää: 

  • kun myöhästymismaksuja on kertynyt 20 euroa. 
  • kirjaston omaisuuden vahingoittamisesta tai kadottamisesta. 

Lainauskiellosta vapautuu, kun lainaaja on palauttanut tai uusinut lainansa sekä maksanut myöhästymismaksunsa tai korvannut vahingoittuneen / kadonneen aineiston. 

Tampereen konservatorion kirjasto pidättää oikeuden muuttaa käyttösääntöjä tarvittaessa ilman erillistä ilmoitusta.

Mahdollisista aukioloaikojen muutoksista pyritään tiedottamaan mahdollisimman nopeasti oppilaitoksen verkkosivuilla ja verkkokirjastossa.


Ilmoita muuttuneet yhteystietosi kirjastoon!