Jani Aarrevaara

Jani Aarrevaara on opiskellut Würzburgin musiikkikorkeakoulussa Saksassa pianonsoiton solistisella linjalla. Hän suoritti diplomitutkinnon vuonna 1999 prof. Marta Sosińskan ja Konzertdiplom-jatkotutkinnon vuonna 2003 prof. Erich Appelin johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan mestarikursseilla opettajinaan mm. Ludwig Hoffmann, Detlef Kraus ja Matti Raekallio.

Jani Aarrevaara on työskennellyt Tampereen konservatorion pianonsoiton lehtorina vuodesta 2013 lähtien. Hän on myös toiminut lied-seminaarin opettajana II asteella. Ennen työskentelyään Tampereella Aarrevaara opetti pianonsoittoa sekä lied- ja kamarimusiikkia saksalaisissa ja suomalaisissa musiikkiopistoissa, viimeksi pianonsoiton lehtorina Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa.

Jani Aarrevaara on saavuttanut palkintosijan Leevi Madetoja -pianokilpailussa, Kilin pianokilpailussa Ruotsissa ja IBLA Grand Prize -pianokilpailussa Italiassa (2004). IBLA-säätiö myös kutsui hänet Yhdysvaltoihin palkinnonsaajien konserttikiertueelle, joka päättyi esiintymiseen Carnegie Hall -konserttitalossa New Yorkissa. Vuonna 2001 hän voitti korkeakoulunsa parhaalle ulkomaiselle opiskelijalle myönnettävän DAAD-palkinnon.

Viime vuosina Jani Aarrevaara on esiintynyt etenkin vaihtelevin kamarimusiikki- ja lied-kokoonpanoin. Hän on esiintynyt eri musiikkijuhlilla Suomessa ja Saksassa ja osallistunut cd-produktioihin. Hän soittaa niin klassis-romanttista ohjelmistoa kuin aikamme musiikkiakin.

Jani Aarrevaara on toiminut päätoimisesti pianopedagogina yli 15 vuoden ajan. Hän on valmentanut useita pianonsoiton opiskelijoita ammattiopintoihin ja hänen oppilaitaan on palkittu eri piano- ja kamarimusiikkikilpailuissa, esimerkiksi Pirkanmaan pianokilpailussa, Pianoaura-pianokilpailussa ja Nürnbergin kansallisessa pianokilpailussa Saksassa. Hän on toiminut myös pianokilpailun arviointilautakunnan jäsenenä.

Jani Aarrevaara on kirjoittanut artikkeleita musiikkialan ja pianopedagogiikan ammattilehdistöön. Hän on toiminut luottamustehtävissä musiikkifestivaalityön parissa. Aarrevaaralla on ollut vastuutehtäviä eri musiikkioppilaitosproduktioissa ja konserttisarjojen tuottajana. Hän on toiminut Suomen Pianopedagogit ry:n hallituksessa ja Tampereen Pianoseura ry:n hallituksen puheenjohtajana.