Milo Linnovaara

Moikka! Olen Milo, tamperelainen saksofonisti, klarinetisti ja huilisti. Olen opiskellut saksofonistiksi ja pedagogiksi muun muassa Tampereen ammattikorkeakoulussa, Pariisin lähikonservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Tällä hetkellä täydennän osaamistani opiskelemalla huilupedagogiikkaa Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Minulla on yli 10 vuoden kokemus saksofoninsoiton opettamisesta. Tunneillani ovat viihtyneet niin lapset kuin aikuisetkin – soittoharrastus sopii kaikenikäisille. Käytän soittotunneilla usein improvisaatiota pedagogisena välineenä ja olen vetänyt erilaisille ryhmille improvisaatiotyöpajoja ja -koulutuksia. Työskentelen opetustyöni ohella multipuhaltajana teattereissa (mm. Anastasia, Billy Elliot), soitan monenlaisissa eri kokoonpanoissa ja ensembleissä (AINON, Tikka & Linnovaara) ja viihdyn myös studiomuusikkona.

Saksofoni on musiikkimaailman erikoisuus: se on instrumenttina mukautuvainen kameleontti ja sillä voi soittaa niin klassista kuin jazziakin ja kaikkea siltä väliltä. Saksofonitunneillani haluan tarjota oppilailleni mahdollisuuden tutustua laajasti eri musiikkityyleihin – niin länsimaiseen taidemusiikkiin (eli klassiseen musiikkiin) kuin rytmimusiikkiin (pop, jazz jne.). Saksofonin soittamisen voi aloittaa heti, kun oppilaan sormet ylettyvät saksofonin koneiston näppäimille. Pienimpiä soittajia varten on olemassa pienempikokoinen ja kevyempi tavallisesta alttosaksofonista mukautettu Alpha Sax -soitin. Soittoharrastusten aloittaminen ei myöskään ole koskaan liian myöhäistä! Tästä todistavat monet aikuiset, jotka ovat hakeutuneet tunneilleni unelmaansa tavoitellen.

.