Olli-Pekka Karppinen

Olli-Pekka Karppinen on työskennellyt Tampereen konservatorion alttoviulunsoiton lehtorina vuodesta 2001. Hän opettaa myös kamarimusiikkia ja johtaa jousiorkestereita. Hänen oppilaitaan on jatko-opinnoissa mm. Sibelius-Akatemiassa, Kööpenhaminan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa ja Lontoon Guildhall School of Musicissa sekä työskentelee useissa orkestereissa ja musiikkiopistoissa. Hänen ohjaamansa Animé-kvartetti voitti Melartin-kamarimusiikkikilpailun vuonna 2007. 

Olli-Pekka Karppinen soitti vuosina 1991-2009 toimineessa Arkadia-kvartetissa. Kvartetti konsertoi laajasti ja teki kriitikoiden kiittämiä levytyksiä Joseph Haydnin, Joonas Kokkosen ja Leif Segerstamin jousikvartetoista. Kvartetille myönnettiin Helsingin yliopiston Pacius-palkinto vuonna 2010.

Kamarimuusikkona hän on konsertoinut mm. Henri Sigfridssonin, Timo Koskisen, Hagai Shahamin, Yuri Gandelsmanin, Marcel Bergmanin, László Mezön ja Asko Heiskasen kanssa. Orkesterimuusikkona hän on soittanut mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa ja Israel Chamber Orchestrassa.

Olli-Pekka Karppinen on toiminut Lappeenrannan kamarimusiikkipäivien, Tuusulanjärven kamarimusiikin ja Tampereen taidemuseon Nuori Suomi soi -kamarimusiikkisarjan taiteellisena johtajana. Hän on työskennellyt Vantaan oopperan orkesterin ja Sinfoniaorkesteri Vivon intendenttinä sekä Sibelius-Akatemian koulutuskeskuksen Alttoviulistista äänenjohtajaksi -kurssin johtajana.

Olli-Pekka Karppinen opiskeli Joutsenon musiikkikoulussa, Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1999. Hän täydensi opintojaan Tel-Avivin yliopistossa 1999-2000. Hänen opettajiaan ovat olleet mm. Heikki Puukko, Seppo Tukiainen ja Yuri Gandelsman. Kamarimusiikkia hän on opiskellut Risto Fredrikssonin ja Ralf Gothónin johdolla sekä Amadeus-kvartetin, Vladimir Ashkenazyn, Ana Chumachenkon ja Tim Frederiksenin mestarikursseilla.

Keväällä 2021 ilmestyy Modus Musiikin kustantamana hänen kirjoittamansa A Viola Player's Scale Book - Scales and Studies for the Advanced Violist. Olli-Pekka Karppinen soittaa Patrick Robinin vuonna 2010 rakentamalla alttoviululla.