Sini Vahervuo

Nokkahuilisti ja traversisti Sini Vahervuo on kysytty solisti ja kamarimuusikko. Vahervuo konsertoi aktiivisesti erilaisissa vanhan musiikin kokoonpanoissa kuten barokkiorkesteri Ensemble Nylandiassa (joht. Matias Häkkinen), renessanssinokkahuiluyhtye Q Consortissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa ja Espoon Barokissa.
Vahervuo on konsertoinut Euroopassa, Kanadassa, Japanissa ja useilla festivaaleilla ympäri Suomen (mm. Aurore Renenssassimusiiikkijuhlat, BarokkiKuopio, Helsingin Juhlaviikot, Helsingin Urkukesä, Urkuyö ja Aaria, Oulun vanha musiikki, Vanhassa vara parempi) sekä mm. Korvissa soi ja Café Barock -konserttisarjoissa ja suunnitellut useita konserttikokonaisuuksia kuten Kauneimmat barokkijoulut-konseptin.

Vahervuo on kantaesittänyt kamarimusiikkiteoksia mm. säveltäjiltä Itzam Zapata, Gustav Nyström ja Kirmo Lintinen. Vuoden 2018 Vahervuo työskenteli osittaisella Koneen säätiön apurahalla feministisessä neo-burleskia ja Neitsyt Marialle sävellettyä varhaisbarokin ohjelmistoa yhdistelevässä projektissa Ave virgo, ave vos. Taiteilijaresidenssissä hän on työskennellyt Pariisin Cité des Arts'ssa (2016-2017) sekä Italiassa Piccolo Accademia di Montisissa Toscanassa (2012, 2013, 2015) yksin ja duokokoonpanolla cembalistiaviomiehensä Matias Häkkisen kanssa.

Vahervuo opettaa tällä hetkellä nokkahuilunsoittoa, kamarimusiikkia ja nokkahuilupedagogiikkaa Tampereen Ammattikorkeakoulussa, Lahden ja Tampereen konservatorioilla, Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja vanhan musiikin kursseilla. Kustannusyhtiö Aviador julkaisi lokakuussa 2018 Vahervuon kirjoittaman nokkahuilun alkeisoppikirjan "Pieni nokkahuilukirja - Nokkisalkeet kaikenikäisille".
Musiikin maisteriksi Vahervuo on valmistunut Sibelius-Akatemialta, jossa hän opiskeli vanhan musiikin aineryhmässä nokkahuilua ja traversoa opettajinaan Petra Aminoff, Rabbe Forsman ja Jari S. Puhakka. Muusikon AMK-tutkinnon Vahervuo teki Ammattikorkeakoulu Metropolian vanhan musiikin koulutusohjelmassa opettajanaan Pauliina Fred pääaineessaan traversossa.

Vanhan musiikin marginaalisoittimien asemaa Suomen kulttuurikentällä Vahervuo edistää konsertoinnin ja opettamisen lisäksi myös mm. tuottaen Suomen Café Barock -konserttisarjoja sekä toimien Suomen nokkahuiluseuran hallituksessa.