Viktor Pellia

Viktor Pellia (s. 1991) aloitti piano-opintonsa Venäjällä, Karjalan tasavallan Kontupohjan musiikkikoulussa ja siirtyi Petroskoin Musiikkiopistoon opettajanaan Viktor Gorin. Pellia jatkoi opintojaan Petroskoin Konservatoriossa opettajanaan Viktor Portnoi. Syksystä 2011 lähtien hän on opiskellut Savonia-ammattikorkeakoulussa Kirsti Huttusen johdolla. Pellia valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta esittävän säveltaiteen osastolta vuonna 2019 muusikoksi, hän opiskeli Heini Kärkkäisen oppilaana. 

Pellia on osallistunut mm. Konstantin Boginon, Paavali Jumppasen, Eero Heinosen, Ralf Gothónin, Tuja Hakkilan, Henri Sigfridssonin ja Niklas Pokin sekä Fauré-kvartetin mestarikursseille. Kansainvälisestä Chopin-pianokilpailusta (Petroskoi, Venäjä 2009) tuli 3. palkinto, IX Leevi Madetoja -pianokilpailussa (Oulu 2012) hän ylsi finaaliin. Gagnyn kansainvälisessä pianokilpailussa (Ranska 2013) hän saavutti 3. palkinnon. Pellia voitti 1. palkinnon Kuopion VII pianokilpailussa keväällä 2014 ja X Leevi Madetoja -pianokilpailussa (Oulu 2015) hän saavutti 2. palkinnon.

Pellia on esiintynyt mm. Tampere Flute Fest, Karjalan Valkeat Yöt, Rauma-festivo, Kivijärvi Soi festivaaleissa, hän on konsertoinut laajasti kamari- ja sinfoniaorkestereiden solistivieraana, mm. Karjalan valtion filharmonian sinfoniaorkesterin, venäläis-saksalaisen nuoriso-orkesterin, Savonlinna Camerata-orkesterin, Kuopion kaupungin orkesterin, Oulun kaupunginorkesterin sekä Pyynikki Sinfonia -orkesterin pianosolistina. Säestäjän toimensa ohella Pellia soittaa aktiivisesti kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa sekä lied-musiikkia.